Followers

Friday, January 21, 2011

..::Kenapa Shaklee?::..


..Sekadar berkongsi info dan soalan2 yang sering diutarakan..
 
Kenapa Shaklee? 
Shaklee Corporation adalah pengeluar makanan tambahan yang terulung dan yang terbesar sehingga kini di mana ia ditubuhkan pada tahun 1956 (bahkan penyelidikan dan pengeluaran bermula seawal 1915 lagi) oleh Dr Forrest C Shaklee pakar bidang pemakanan berkhasiat (pengasas Vitamin dan MLM) yang kini menjalin usaha sama dengan kumpulan syarikat farmaseutikal terkemuka dunia, Yamanouchi sejak 1989. Mengapa Shaklee, kerana latar belakang syarikat yang baik; makanan tambahan yang nature / fitrah; berasaskan penyelidikan, ujian klinikal dan piawaian kawalan kualiti yang tinggi.

SHAKLEE Halal? 
Tidak perlu was-was..Rujuk akhbar utama tanah air iaitu The New Straits Times dan Berita Harian pada hari Rabu, 17hb April 2002, Utusan Malaysia hari Khamis 18hb April 2002 dan Borneo Post pada hari Jumaat, 19hb April 2002...refer link ni  
Kenapa Produk Luar Negara?
Sabda Rasulullah (SAW) bermaksud "Hikmah itu barangan tercicir orang mukmin, di mana sahaja dia menemuinya dialah yang berhak dengannya"
 
Apa itu makanan tambahan ?
Makanan tambahan bererti makanan seharian kita yang masih diperlukan untuk membentuk kesihatan yang benar-benar sempurna dan lengkap, untuk mengelakkan dan mencegah daripada menghidap penyakit. Ia merupakan langkah pencegahan dan berjaga-jaga bagi mereka yang mementingkan kesihatan, dan ingin hidup lebih lama, panjang umur.
 
Mengapa Vitamin (Pemakanan Tambahan) Adalah Penting ?
1.     Tubuh kita perlukan dos yg lebih tinggi bagi sesetengah vitamin,
2.     Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin ditanam di atas tanah yg kurang subur, Mungkin berlaku kehilangan zat makanan semasa memasaknya,
3.     Gaya hidup kita mungkin mengganggu penyerapan zat makanan,
4.     Kepelbagaian makanan mungkin terhad dalam hidangan kita,
5.     Kita mungkin kerap makan di luar,
6.     Gaya hidup yang tidak aktif,
7.     Banyak stress di tempat kerja, di jalanan dll,
8.     Kerap demam atau jangkitan selesema dll
9.     Makanan kini digabungkan dengan bahan kimia, bahan awet, pewarna, perisa MSG dll. Peningkatan penyakit berkaitan diet (serangan jantung, kanser, kencing manis, tekanan darah tinggi, osteoporosis dll).
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...